Roofvis met Ali express Mini plugje

plugje aliMijn nieuwsgierigheid won het enkele weken geleden toen ik na een lekker ochtendje bootvissen met een paar mooie baarzen en snoekbaarzen thuiskwam. We hadden super gevist met kleine rapala pluggen op een kanaal waar het langs de kant zo'n twee meter diep was. We vingen uitstekend op een paar rapala's en die kosten al snel zo'n 8 euro per stuk. Ik was eens benieuwd wat ik op aliexpress kon vinden en na een half uurtje zoeken heb ik een aantal pluggen besteld in verschillende soorten en maten.

 

baars mini plugjeDe plugjes varieren in prijs van € 0,69 tot ongeveer € 3,50. Binnen twee weken kwamen de eerste pluggen binnen. Sommige netjes in een mooie blisterverpakking, andere in een zakje. Wat opviel was het verschil in afwerking. Bij een aantal pluggen waren er grove dreggen gemonteerd maar op andere zaten prima dregjes.

Mijn oog viel uiteindelijk op twee mini plugjes van 3,5 centimeter die ik ook had besteld. Dit waren beslist goede vangers dacht ik. Ze waren netjes verpakt en voorzien van VMC dregjes. Ik heb altijd een licht spinhengeltje klaarstaan en de vijver is 2 minuten fietsen.

Toch even snel proberen. 10 minuten later had ik al drie baarzen gevangen. Ze lieten zich verleiden ondanks het warme weer. De plugjes lieten zich extreem langzaam vissen en irriteerden de baarzen kennelijk. Ook het werpen met het kleine plugje ging met 10/100 gevlochten lijn prima. Het plugje kost zo'n 3,5 euro bij ali.

De twee weken erop stond ik regelmatig even aan de vijver te werpen, telkens met wat nieuwe pluggen die ik had binnengekregen. Ik betrapte me erop dat ik telkens weer snel over wilde schakelen naar het kleine plugje. Op de andere pluggen ving ik niets, ook niet toen ik een middagje heb getrolt op het kanaal. Op het kleine plugje daarintegen ving ik iedere keer op de vijver wel een of meerdere baarzen. Twee weken geleden miste ik eerst een klein snoekje op de plug maar de worp erna was het raak. Een mooie snoek van zo'n 70 centimeter op het mini-plugje, de zoveelste vis.

snoek mini plugje

Binnenkort geef ik ook de andere pluggen nog een keer een kans met het trollen (ook al heb ik er nog geen beet op gekregen) Dit mini plugje is echt een aanrader vandaar even de link voor de liefhebbers, o ja ik vang de meeste vissen op de versie met de oranje buik. klik hier voor de link

Tags: snoek, pike, baars, pluggen, ali express