Steeds kortere karperhengels

fox warrior 10ftHeel veel karpervissers beschikken tegenwoordig over een voerboot en/of een rubberboot om de lijnen te kunnen uitvaren over grote afstanden. Vaak worden de karpers afgedrild vanuit de boot, vooral bij obstakelrijke stekken. Kortere karperhengels van rond de 3 mt en zelfs korter worden steeds populairder. 

 

Bij bovenstaande video van Lac de Madine uit het jaar 2000 zie je mooi hoe moeizaam lange hengels in de boot kunnen zijn. Op zich hadden wij hier de beschikking over een ruime boot voor 2 personen en konden we zelfs beide staan, dat scheelt enorm. De parabolische 2,5 lb hengel werkte ook goed mee maar zit je alleen in een rubberboot dan wordt vooral het landen een stuk lastiger. Dan zijn korte karperhengels veel wendbaarder en praktisch. 

Een dril vanuit de boot is niet alleen praktisch maar vaak ook spectaculair om te doen. De langere hengels zitten daarbij vaak in de weg. De standaard karperhengels, vooral de 3,60 mt en 3,90 mt lengte zijn vooral gemaakt om (lange afstanden) te werpen en niet voor het drillen vanuit de boot of te struinen tussen de bomen en struiken. Daarom worden er steeds meer 9ft en 10ft karperhengels verkocht en ze lijken ook voor de kantvisserij waarbij je moet werpen steeds populairder te worden. 

10ft Karperhengels voor struinen en bootvissen

Vrijwel alle grote merken hebben tegenwoordig een of meerdere 10ft karperhengels in de collectie. Veel vissers kiezen voor een parabolische 3.00 lb uitvoering. Bij Raven hebben ze een grote collectie 9 en 10ft hengels op voorraad. Bekijk ze hier. 

Tags: 10ft, karperhengels, bootvissen, drillen vanuit de boot