Skip to main content

Volendam mekka voor vissers

Visvakantie in Volendam (met medewerking van Johan Veerman)

Volendam is uiteraard overbekend om haar muziek, voetbal,klederdracht en de dijk. Maar daar kwam per 2007 een giga project bij, het Marinapark genaamd.

Dorp in aanbouw

 

Visvakantie in Volendam (met medewerking van Johan Veerman)

Volendam is uiteraard overbekend om haar muziek, voetbal,klederdracht en de dijk. Maar daar komt per 2007 een giga project bij, het Marinapark genaamd.

Dorp in aanbouw

Het park gaat bestaan uit zo´n 270 vakantie woningen en een nieuwe jachthaven met ongeveer 300 ligplaatsen en dat is allemaal niet mis. Momenteel word er koortsachtig gewerkt aan de woningen en ook de haven krijgt inmiddels gestalte.

Het park komt strak aan het Ijsselmeer te liggen

De haven komt in een vrij ondiep gedeelte van de Gouwzee te liggen dus moest er veel grond worden verzet onder water. Ook boven water moest er flink worden gewerkt om het nodige terrein te krijgen om op te bouwen, duizenden meters grond zijn opgespoten om de woningen boven Ijselmeerpeil te krijgen om zo vochtoverlast te voorkomen.

Het park is een compleet dorp inclusief restaurants, winkels alsmede zwembad en uiteraard de mogelijkheid om te vissen op de Gouwzee of in het gebied waterland waar bijna alle zoetwatervissen van Nederland in overvloed te vangen zijn.

Aanspreekpunt voor het vissen aldaar is Johan Veerman van Hengelsport Volendam , met zijn winkel in het Voetbalstadion van de FC Volendam zit hij midden tussen de mooie karpers, snoeken, voornachtigen en meer.

Johan heeft zelf ook graag de ruimte.....

Wie dus eens een kijkje wil nemen in dit aparte dorp met veel cultuur en historie maar vooral veel visplezier moet eens kijken op www.marinavolendam.nl (vanaf 2007 te boeken) of gewoon even langsrijden bij Hengelsport Volendam want het project begint al aardig vorm aan te nemen en de vislocaties kunnen natuurlijk al worden bezocht.

En vangt graag karper

Voor boekingen en meer info klikt u hier (Roompot)

RP Holidays RP Holidays, de nieuwe naam van Roompot Vakanties, biedt nu nog meer vakantiemogelijkheden: meer dan 60 bungalowparken, campings, appartementen en een nieuw beachhotel in Nederland. RP Holidays heeft hiermee het grootste aanbod in heel Nederland. Daarnaast heeft RP Holidays nu ook een park in Duitsland namelijk Ferien- und Golfresort Cochem. De prachtige parken en campings van Roompot Parken, Zilverberk Parken, Euroase Parken, Touristshop Parken, Molecaten Parken en Duinrell liggen verspreid door heel Nederland, direct aan strand en zee of midden in de groene natuur. Het unieke van de parken is dat ze allemaal een zeer uiteenlopend, eigen karakter hebben. Het bungalowassortiment bestaat uit diverse luxe geschakelde en vrijstaande bungalows en (familie)villa’s voor 4 t/m 22 personen. Het kampeerassortiment bestaat uit luxe kampeerplaatsen tot 100m², comfortabele vakantietenten, volledig ingerichte stacaravans en chalets.

Vast staat in ieder geval dat het dorp en de haven een knalsucces zullen zijn. Wat het vissen betreft kunnen we makkelijk zijn…..van polderwater tot weide plas, van kanaal tot cultuurwater…van alles is er in Waterland te vinden dus de karper,spin en vlieghengel alsmede vaste stok en feeder kunnen mee.

Plaatjes van karpers die u in een `schilderij` kunt vangen

Ook voor de niet vissers in de familie is er volop ruimte om, te winkelen,fietsen of te watersporten….. Dus voor de hele familie Marina Volendam !