Aquadev
3.2/5 Waardering (44 beoordelingen)

Prachtig betaalwater van 2,5 hectare mooi verscholen gelegen met karpers tot net boven de 25 kg.

'Aquadev' is een prachtig Frans water dat helemaal verstopt is voor de buitenwereld. Wanneer je bij de parkeerplaats aankomt ,vraag je je af waar het water is. Je ziet de toppen van de bomen, maar je ziet het water niet.

 

Als je dan tussen de bomen door de trap volgt naar beneden, kom je in je eigen vallei terecht. Je eigen paradijs van maar liefst 6 hectare natuur! Als je op het strandje staat en je kijkt over het water heen, dan zie je dat je aan alle kanten bent ingesloten door bos. Alleen het ruizen van de bomen, het tjilpen van de vogels en het kwaken van de kikkers zijn de enigste geluiden die hier in dit paradijs te horen zijn, naast natuurlijk het geluid van je piepers en het plonzen van de rijk aanwezige vis.

Het Visbestand
Het water is 2009 gekocht door de vriendelijke Franse eigenaar Eric Devigne, die overigens ook goed Engels spreekt. Doordat het water na aankoop niet is leeg gevist (ook niet mogelijk met de steile taluds), is het niet bekend wat het exacte visbestand is. Dit is dus door u nog gedeeltelijk te ontdekken!

Accommodatie
In de wintermaanden van 2014 is er druk gewerkt om u een nóg betere vakantie te kunnen bieden. Het is nu mogelijk om te genieten van een chalet aan het water! Deze heeft plaats voor 4 personen. In de hut staat een eettafel met vier stoelen, een tweepits gasstel en op de planken staan pannen, kopjes, borden en bestek. Ook zijn er veel planken aan de wand geplaatst om uw spullen makkelijk te kunnen ordenen. Op de grote veranda van maar liefst 30 m2, kunt u 's avonds genieten van de barbecue en een glaasje wijn, kijkend over het water. Ook is Aquadev aan te raden voor de koudere periodes door de diepte verschillen in het water, maar voor u is het er prettig om gebruik te kunnen maken van een houtkachel en de accommodatie aan het water! Het is mogelijk om voor 4 personen te overnachten in het chalet, wel op een eigen strecher. En een mooie toevoeging voor 2015 is, de mogelijkheid van elektriciteit in het chalet.

Sanitaire Voorzieningen
Boven bij de parkeerplaats staat een blokhut. Hier zijn een douche en Frans toilet gesitueerd. Het water van de douche en de toilet worden gevoed via het meer middels een filter en wordt door een aggregaat van stroom voorzien.

De Stekken
Om je spullen op je stek te krijgen, kun je links langs de parkeerplaats rijden waar je met je auto naar beneden kan tot aan het strandje van stek 2. Hier kan je je spullen in de boot laden en naar stek 1 aan de overkant stek varen, zodat je ze niet allemaal de trappen af hoeft te tillen.

U bent helemaal vrij om te bepalen wat u zelf graag wilt. Naast de hut op Aquadev, heeft u ook de mogelijkheid om bivvy's te plaatsen. Op het strandje voor het huisje, kunt u eventueel lekker in het water zwemmen.

De Bodem
Rond de oevers en op de ondiepere delen staat wier, maar dit is zeker niet problematisch. De bodem bestaat met name uit zand en kiezels maar in het midden zit een zachter gedeelte aan bezinksels. Hiertussen zijn verschillende hardere platen te vinden. Wanneer u met uw rug naar de accommodatie staat raden wij aan om de linkerkant van het water actief te bevissen met een pen (dobber). En vanaf het eiland en de rechterkant van het water is statisch te bevissen.

Voorzieningen
U krijgt elke dag vers drinkwater van de eigenaar, wat bij de prijs is inbegrepen.
Ook kunt u de eigenaar verzoeken stokbrood of croissantjes mee te nemen. Deze zijn tegen kostprijs.

Op locatie is gratis aanwezig:
2 kano's
2 boten
3 accu's
2 electromotoren
1 diepte meters
3 onthaakmatten
5 bewaarzakken
2 weegzakken
2 schepnetten

Omgeving
In het nabij gelegen dorpje Saint Maurice les Chateauneuf, ongeveer 3 minuten van Aquadev, zitten een bakkerij en een slagerij. Ook kunt u hier lekker pizza eten of naar andere restaurantjes gaan. Mocht u grotere aankopen willen doen, kunt u naar Chauffailles gaan, welke op 15 minuten rijden van Aquadev ligt.

Deel deze bestemming

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast