Skip to main content

Petit Pretre
3.5/5 Waardering (42 beoordelingen)

Rustig gelegen domein met 2 wateren van 3.5 en 2 hectare
Petit Pretre ligt in een natuurlijke en bijzonder rustige omgeving vlak ten oosten van de franse stad: Montier en Der. In de nabije omgeving bevinden zich enkele pittoreske franse dorpen. Petit Pretre ligt in het hart van de Champagne streek.

petit-pretre-2013-2

De Champagne streek grenst in het noorden aan België en reikt tot aan de Bourgogne. De belangrijkste rivieren hier zijn de Marne, de Aisne, de Seine en de Yonne. Reims, Épernay, Chalôns-sur-Marne, Troyes en Langres zijn de gezichtsbepalende steden van Champagne.

Het landschap bestaat uit hoogvlakten doorsneden door smalle dalen. Petit Pretre wordt gerund door een engelse familie. Hun doel is de vissers in deze oase van rust een onvergetelijke karpervisvakantie te bezorgen! Ze staan 24 uur per dag klaar om u te helpen en, indien nodig, van tips te voorzien.

Het ruim 3,5 hectare grote meer (Main Lake) is pas sinds juli 2008 beschikbaar gesteld voor de karpervisserij. Er is een beperkt aantal stekken gemaakt om de hengeldruk niet te groot te laten worden. De stekken zijn uiteraard ruim opgezet om het plaatsen van uw hengelspullen etc. te vergemakkelijken. De dieptes variëren van 0,5 tot ca 2 mtr.

Het meer wordt op een natuurlijke wijze gevoed met water uit enkele bronnen en een natuurlijk stroompje. De bodem is over het algemeen redelijk schoon, met een aantal harde platen, en hier en daar een lelieveldje.
Op het domein bevind zich ook het Gunlake, een rustig gelegen intiem meer, met een oppervlakte van ca. 2 hectare. De dieptes variëren van 0,6 m tot 2 mtr. Het meer wordt o.a. gevoed door een aantal natuurlijke bronnen. De bodem bestaat voornamelijk uit keileemplaten, een aantal geulen en enkele diepere gaten met hier en daar een obstakel. Er komen ook enkele rietkragen, eilandjes en lelieveldjes voor.

Er zijn 3 dubbele stekken en 2 enkele stekken rondom het meer gemaakt. Enkele overhangende bomen en eilandjes zijn ongetwijfeld uitdagingen voor de karpervissers. Het intieme meer is prima geschikt voor kleine groepen van 2 a 4 karpervissers die een water voor zichzelf willen hebben, en kans willen maken op een hoge dertiger of een veertig ponder...

 

Deel deze bestemming