Skip to main content

Vissen op Parc Sandur CenterParcs
3.5/5 Waardering (51 beoordelingen)

Van alle vakantieparken in Nederland is Parc Sandur ongetwijfeld één van de mooiste voor vissers die groot water zoeken. Vrijwel alle huisjes direct aan het water van de Grote Rietplas.

Van alle vakantieparken in Nederland is Parc Sandur ongetwijfeld één van de mooiste voor vissers die van groot water en ruimte houden. Vrijwel alle huisjes liggen direct aan het water van de Grote Rietplas. Boek hier je visvakantie op Parc Sandur

parc sandur vissen2

Vissen aan de grote Rietplas

De Grote Rietplas is een water van maarliefst 135 hectare en kent een uitgebreid visbestand dat op een natuurlijke manier tot stand is gekomen. Er zwemt o.a. Winde, karper, voorn, brasem, snoek en snoekbaars. Voor de karpervissers is het water ook zeer interessant geworden. Het water stond bekend als moeilijk en hard vanwege het geringe aantal karpers dat er zwom maar een recente overzetting heeft gezorgd voor een uitstekend karperbestand. Voor witvissers is Parc Sandur zeker interessant. Je kunt hier met de feeder op afstand aan de slag maar ook met de vaste stok zijn er genoeg mooie stekjes te vinden. 

Snoek, baars en snoekbaars op Parc Sandur

Ook voor de die hard roofvissers kan Parc Sandur een interessant water zijn. Wederom geldt ook hier dat het niet altijd even makkelijk vangen is maar een zoektocht op internet levert ons al snel diverse fora op waar melding gemaakt wordt van echt grote snoeken. 

Op het parc zelf zijn de bruggetjes, rietkragen en beschoeingen interessante stekken voor snoek en baars. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de boot met electromotor te vissen, hiermee vergroot je zeker je kansen en kun je de geul met een maximale diepte van 10 meter opzoeken. De dieptes op het meer variëren gemiddeld tussen de 1 en 2 meter met uitschieters naar dieper.

Karpervissen op Parc Sandur

Zoekwerk op internet en diverse fora levert in ieder geval op dat er grote karper zwemt op de Grote Rietplas en Parc Sandur. Recentelijk (2017/2018) is er nog een uitzetting geweest van karper. Uit alle verhalen die je op internet leest wordt in ieder geval duidelijk dat karpervissen op Parc Sandur geen "walk in the parc" was. Een recente overzetting van een grote hoeveelheid karpers heeft er inmiddels voor gezorgd dat het water ook voor karpervissers zeer interessant is geworden. 

Nuttige parc Sandur info voor Karpervissers 

Bas van den Broek eigenaar van de BFP Carpstore in Emmer-Compascuum Emmer-Compascuum woont al 18 jaar aan de grote rietplas en kent het water op zijn duimpje. Een bezoek aan zijn gespecialiseerde karperzaak is zeker de moeite waard. Bas adviseert u graag over de te gebruiken materialen en de juiste aaskeuze. 

Deze konden we nog wel vinden: Bron: woonparcsandur.nl : Op 23 maart 2018 heeft hengelsportvereniging Het Meuntje bijna 600 vissen, waarvan het merendeel karpers, uitgezet in de Grote Rietplas. Er zitten zeer mooie exemplaren tussen. Deze vissen komen uit de Schansvijver in Emmerhout, omdat deze een grote opschoon- en opknapbeurt krijgt.

Videoimpressie Parc Sandur

Op onderstaande videoimpressie van CenterParcs krijg je een heel mooi beeld van de oppervlakte en de potentiele mogelijkheden voor vissers op Parc Sandur.

Boek hier je visvakantie op Parc Sandur

Deel deze bestemming