Skip to main content

Carpvalley Eibergen
3.5/5 Waardering (177 beoordelingen)

Carpvalley, betaalwater in Eibergen met 2 stekken voor maximaal 4 vissers.

De ballastput bij Eibergen heeft jarenlang dienst gedaan als ijsbaan en in de zomer was het particulier terrein.

Ad Brak, consultant bij De Vissende Hollander en een bekend gezicht voor vele binnen de karper scene, heeft deze prachtige locatie weten om te toveren tot waar karperparadijs met een enorm bestand dikke vissen.

Het wat langgerekt water ligt enkele meters lager dan het omliggende land en hierdoor dankt het dan ook zijn naam; Carpvalley.

Prachtige videoimpressie van Peter Vlasveld

Op youtube troffen we onderstaande video aan van Peter Vlasveld, schitterend gemonteerd en een perfecte impressie van het water.

 

Het 2,2 ha water is volledig uitgediept en is van krap een metertje water tot max een meter of 3 nu. Er zijn meerdere Eilanden en landtongen gecreëerd waarbij iedere van de twee stekken een vrijwel afzonderlijke stukje viswater bezitten. Rondom de eilanden en in de lengte van het water lopen interessante geulen afgewisseld met plateaus en taluds. 

Clubhuis Carpvalley

Hier kunt u lekker douchen, toiletteren en heeft het een prima keuken met en iedere stek een eigen koelkast met stroom. De veranda aan dit huisje is werkelijk adembenemend en ligt pal aan het water. Bij exclusief verhuur mag ook hier vanaf gevist worden en kunnen er zelfs enkele extra gasten blijven slapen. In de andere gevallen heeft u hier een schitterende plek om heerlijk een bakkie koffie te doen, van de zon te genieten of lekker te eten.

Carpvalley de stekken

Er zijn twee dubbel stekken gecreëerd op Carpvalley. Deze stekken zijn ruim opgezet en als vissers heeft u geen "last" van elkaar. De stekken hebben stroom voor het opladen van uw accu's, telefoon of laptop. Ook is het mogelijk om een extra koelkastje te huren voor bij u op de stek. Dit is vooral makkelijk in de zomermaanden om zo uw drinken lekker gekoeld te houden! Carpvalley bied de mogelijkheid om in zijn geheel te worden gehuurd, maar de stekken zijn ook afzonderlijk te huur. Wanneer beide stekken verhuurd zijn met maximaal 4 vissers zullen er geen andere reserveringen aangenomen worden op die periode. Wel heeft u bij het huren van een stek de mogelijkheid om de luxe van het clubhuis te gebruiken!

Bestand Carpvalley

 

Carpvalley heeft een mix van diverse soorten spiegel en schub karpers. Er zwemt een mix van jonge zwaar beschubde Valkenswaardspiegels, robuuste edelschubs van een groter formaat tot een enorm bestand zware Franse bakken. In de winter van 2016/2017 heeft er grote een uitzetting plaatsgevonden. Deze karpers zijn door Ad Brak zelf geselecteerd op bouw, variatie en groeipotentie. Dit betreft 50-karpers variërend tussen de 12 en 21,5 kg met een gemiddeld gewicht bij uitzetting van 13,9 kg. Mochten deze vissen enkele kilo’s aankomen, schieten er direct tientallen al voor opening over de 20kg grens. Tevens zwemt er nog een klein bestand aan grote spiegel en -schubkarpers van een originele bestand. Carpvalley heeft verder een kweeksloot vol kleine karper(2-3kg) en deze mogen belaagd worden met bijvoorbeeld een feeder of penhengel.

Carpvalley opent haar deuren voor het eerst vanaf september 2017. Zij bieden een 8-tal weken aan om hierdoor de vis te laten wennen aan hengeldruk. Inmiddels heeft Carpvalley hiervan al enkele weken verhuurd dus deze data gaat naar verwachting hard.

Contact

Deel deze bestemming