Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

De Koperen Plas
3.7/5 Waardering (52 beoordelingen)

Zand- en grindafgraving vlakbij Zwolle van zo’n 8 hectare groot met een gemiddelde diepte van zo’n 8 meter.

De Koperen Plas vlakbij Zwolle, is een zand- en grindafgraving van zo’n 8 hectare groot met een gemiddelde diepte van zo’n 8 meter en uitschieters tot ruim 17 meter.

Het gewonnen zand en grind is gebruikt voor de aanleg van de snelweg A28, die op zo’n 100 meter aan de oostzijde van het water is gelegen. Rondom het water is een keurig wandelpad aangelegd met 8 ruime karperstekken, waarvan er 6 geschikt zijn voor 2 vissers (stek 1, 2 en 4 t/m 7) en 2 geschikt zijn voor 1 visser (stek 3 & 8).

Deze stekken zijn allen voorzien van een prachtige grindlaag, stroom, picknicktafel en aanlegpunt voor de (optionele) roeiboot. In de aanleg zijn kosten noch moeite gespaard, en is alles eersteklas uitgevoerd. Ook aan visveiligheid is gedacht, per stek staat een schepnet, onthaakmat, weegzak en driepoot tot uw beschikking.

Visbestand Koperen Plas

Het visbestand op De Koperen Plas bestaat uit een origineel karperbestand van voornamelijk schubkarpers, waarvan de topvissen de 20kg passeren, en een nieuwe uitzetting van 190 spiegelkarpers (en 1 schubkarper). Het totale karperbestand wordt geschat op 250 stuks, waarbij er zo’n 15 karpers rond de 20kg moeten schommelen.

Deel deze bestemming

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast