Domaine de la Ribière
4.0/5 Waardering (23 beoordelingen)

Domaine de la Ribière is zeer zeker geen onbekend water in de karperscene… 

 Domaine de la Ribière is zeer zeker geen onbekend water in de karperscene… het water heft een rijke historie en veel bekende & onbekende karpervissers hebben het water reeds bevist, en ongetwijfeld zullen velen blijven volgen. Met een prachtig karperbestand, wat vooral uitblinkt wat betreft het extreem hoge gemiddeld gewicht, is het een uitstekende bestemming om uw persoonlijk record aan te scherpen.

Domaine de la Ribière biedt een tiental karperstekken op zo’n 10 hectare. Alle stekken, met uitzondering van de 2-persoonsstek 7, zijn geschikt voor 1 visser. Omdat alle vissers vanaf 1 van de lange oevers vissen heeft u geen ‘overburen’, en de steklimieten worden keurig gemarkeerd door lichtgevende paaltjes aan de overkant. Voor de visserij op het water is het aanbevolen om gebruik te maken van een voerboot voorzien van dieptemeter. Een peilhengel is uiteraard ook aan te raden om de verschillen in diepte en bodemstructuur (zand, klei en lichte modder) goed te kunnen onderscheiden. Elke stek is bovendien met de auto te bereiken, hierdoor kunt u uw visspullen bij aankomst en vertrek eenvoudig laden. Gedurende uw verblijf parkeert u uw auto bij de douche- en toiletfaciliteiten, zo blijft de rust aan het water gegarandeerd.

 

Het langgerekte meer heeft een maximale diepte van zo’n 6 meter aan de dijkzijde bij stek 1, en loopt langzaam op naar zo’n 1 meter diepte aan de rechterzijde van stek 10. Gemiddeld heeft het water een diepte van zo’n 3 meter. Over het algemeen zult u slechts kleine diepteverschillen vinden op het water, maar juist deze kleine spots kunnen vaak net het verschil maken tussen vangen en blanken. Enkele van de weinige obstakels om echt rekening mee te houden zijn te vinden op stek 2 (kleine tak) en stek 4 (oude duiker), foto's van beiden vindt u terug in de de fotogalerij van het meer.

Visvakanties in Frankrijk op Domaine de la Ribière met The Carp Specialist!

De faciliteiten
Domaine de la Ribière biedt uitstekende faciliteiten voor de karpervisser, en eventuele niet-vissende deelnemers. De karpervissers kunnen gebruik maken van douche, toilet, koelkast, vriezer en stroompunten in de algemene faciliteiten. Daarnaast biedt het domein een keur aan verschillende accommodaties:

2-persoons hotelkamer
2-3 persoons hotelkamer
4-persoons gite
6-persoons gite
8-persoons vakantiewoning

 

In bovenstaand filmpje ziet u een impressie van bekende karpervissers Simon Crow en Steve Briggs, jazeker ook zij visten hier al.
Door de variëteit aan slaapaccommodaties is het water bij uitstek geschikt wanneer u uw niet-vissende partner wilt meenemen, maar ook voor gezinnen is er ruimte in overvloed. Het totale domein is ruim 30 hectare groot, zodat u en uw gezelschap zich nooit hoeven te vervelen en privacy het kernwoord is. Het domein is bovendien hermetisch afgesloten, u kunt dus in alle veiligheid uw vismateriaal aan de waterkant laten staan terwijl u met uw gezin geniet van een heerlijke maaltijd in uw gite of vakantiewoning. Elke slaapaccommodatie is uiteraard voorzien van een eigen douche, toilet, televisie en het benodigde bedlinnen. In de zomermaanden juli en augustus is het alleen mogelijk om Domaine de la Ribière te bevissen in combinatie met de huur van één van de accommodaties.

 

Contact

Deel deze bestemming

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Partnership

Heeft u zelf een visbestemming, viswater, hengelsportzaak, verzorgt u boekingen voor wateren of bent u bijvoorbeeld aasleverancier? Dan kunt u partner worden van onze website.

Wij bieden u exclusieve maatwerk mogelijkheden! Niet op 1, maar op meerdere websites tegelijkertijd uw bedrijf promoten. Meer informatie

Nieuwe bestemmingen

 • Resort Boschmolenplas

  Resort Boschmolenplas

  3.5/5 Waardering (68 beoordelingen)

 • De Grote Geere

  De Grote Geere

  3.6/5 Waardering (69 beoordelingen)

 • Camping Koeksebelt

  Camping Koeksebelt

  3.4/5 Waardering (43 beoordelingen)

 • Tusken de Marren

  Tusken de Marren

  3.9/5 Waardering (95 beoordelingen)

 • Little Carpvalley

  Little Carpvalley

  3.7/5 Waardering (104 beoordelingen)

 • Vissen op Vakantiepark Beekse Bergen

  Vissen op Vakantiepark Beekse Bergen

  3.3/5 Waardering (21 beoordelingen)

 • Bungalowpark Zuiderzee

  Bungalowpark Zuiderzee

  3.3/5 Waardering (16 beoordelingen)

 • la victoire

  la victoire

  3.3/5 Waardering (47 beoordelingen)

Top bekeken bestemmingen

 • Vissen bij CenterParcs

  Vissen bij CenterParcs

  3.7/5 Waardering (79 beoordelingen)

 • Angling Escapes

  Angling Escapes

  3.6/5 Waardering (50 beoordelingen)

 • Arendshorst

  Arendshorst

  3.4/5 Waardering (286 beoordelingen)

 • Camping Bergumermeer

  Camping Bergumermeer

  3.6/5 Waardering (67 beoordelingen)

 • Vissen bij Vacanceselect

  Vissen bij Vacanceselect

  3.8/5 Waardering (48 beoordelingen)