Les Tomery's
3.5/5 Waardering (26 beoordelingen)

In de bossen op een domein van 10 hectare met 6 stekken

Op een bosrijk perceel van 10ha, in de gemeente van Gisy les Nobles (Pont sur Yonne) in de regio Yonne

Ideaal gelegen tussen Montereau en Sens en op nog geen uur rijden van Parijs. 

De met riet begroeide oevers dragen bij aan de schoonheid van dit meer. De diepte van deze oude zandgroeve varieerd van 3 to 6 meter. De bodem is niet vlak. De scheuren, plateaus, modder en grind plekken zorgen voor veel variatie en technische visserij.

Visstand Les Tomery's

Meerdere uitzettingen hebben plaatsgevonden tijdens de afgelopen 5 jaar om het al zeer interessante oorspronkelijke bestand aan te vullen. Het huidige bestand bestaat uit 350 vissen. De grootste vis op dit moment is 26kg en er zwemmen zeker 5 vissen van 20kg. De rest van de karpers wegen tussen de 12 en 16 kg. Sommige goudkarpers (koï) en steuren zwemmen eveneens in dit water.

Voedsel en oorspronkelijke bewoners
Geinfiltreerd door de rivier de Yonne heeft het meer de afgelopen 20 jaar een zeer diverse biotoop ontwikkeld: rivierkreeftjes, corbiculen, garnalen, mosselen en waterslakken dragen bij aan de perfekte gezondheid van onze karpers.

Faciliteiten Les Tomery's 

Voor uw comfort en plezier hebben we op dit meer maar 6 stekken gecreerd. Op de stekken 4 en 5 kunt u gebruik maken van een schuilplaats. Toiletten zijn aanwezig ter hoogte van stek 4. Boten en voorboten zijn toegestaan op les Tomery’s.

  • 4 hengels toegestaan
  • boten en voerboten toegestaan

Deel deze bestemming

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast