Skip to main content

Camping Bergumermeer
3.5/5 Waardering (84 beoordelingen)

Vissen en kamperen aan het water in Friesland met schitterende vismogelijkheden.

Voor een visvakantie in Friesland kunt u goed terecht bij camping Bergumermeer. Iedereen die van vissen houdt kan er zijn vissers hart ophalen. Op Camping Bergumermeer zijn diverse visplekken en stekken te vinden, waar u heerlijk rustig kunt zitten. Het meest wordt er gevist aan het Prinses Margrietkanaal. Ook vissen veel mensen rondom de jacht haven.

vissen camping bergumermeer friesland

Visvakantie Friesland Bergumermeer

Het Bergumermeer ligt boven Drachten en ten oosten van Leeuwarden. Dwars door het bergumermeer loopt het Princes Magriet Kanaal. Camping Bergumermeer is gelegen aan de westzijde van het Bergumermeer. 

Het meer is vrij ondiep, 1,5 tot 2 meter. Aan de oevers, in het bijzonder de oostzijde van het meer is de diepte vaak niet meer dan 50 cm. De bodem bestaat uit veen en in het zuidelijke gedeelte van het bergumermeer vind je een zandbodem.

Vis wedstrijden Friesland

 In de zomer zijn er viswedstrijden voor jong en oud. De viswedstrijden worden op 2 locaties gehouden. De twee vis locaties zijn aan het Prinses margriet kanaal en rondom de haven. Het princes Margrietkanaal staat bekend om haar spektaculaire vangsten in korte tijd.

camping bergumermeer

Vissen op Camping Bergumermeer

Op de Camping kunt u verschillende vissoorten verwachten waaronder snoek, karper en diverse andere vissoorten. 

Het Princes Margietkanaal kent een goed bestand witvis met grote brasems en voorns. Bij wedstrijdvissers is het Princes Margrietkanaal zeer bekend vanwege de af en toe spektaculaire vangsten (hoge gewichten) Ook voor roofvis is het Princes Margrietkanaal een goede plek. Op de camping kan er vanaf een aantal plekken direct aan het kanaal gevist worden.

Het kanaal is goed te bevissen met de vaste stok of met de feeder. Met de landelijke vispas kun je er gewoon vissen.

 

Contact

Deel deze bestemming