Skip to main content

Vissen in Turkije

kustvissen-turkije

Ga je de komende weken op vakantie naar Turkije, neem dan zeker een hengeltje mee. Karpervissen in Turkije ? KLIK HIER Duizenden Nederlanders vliegen jaarlijks naar Turkije voor een welverdiende zonvakantie. Hilton Dalaman in Sarigerme is zo'n bestemming waar u prachtig kunt vissen en vakantie vieren.

Kustvissen in Turkije

Wat velen echter niet weten is dat er in vrijwel alle bekende Turkse badplaatsen uitstekende kunt vissen. Je materiaalkeuze is echter wel belangrijk. In veel gevallen kun je met licht materiaal uitstekend uit de voeten. Vanaf de rotsen en de piertjes kun je vaak uitstekend vissen op harders en zeebrasem. Ook is er op een aantal plekken goede kans op zeebaars (levrik). Ook geep behoort zeker tot de mogelijkheden.

De omstandigheden vragen in Turkije meestal om een wat subtielere aanpak dan aan de Nederlandse kust. Zelf nemen we in ieder geval altijd het volgende mee.

  • telescopische spinhengel van 1,80 mt (past mooi in de koffer)
  • fluorcarbonlijn 22/100 en 14/100
  • diverse dobbers (stroommodel) van 1 gram t/m 5 gram
  • kleine plugjes
  • diverse onderlijnboekjes bijvoorbeeld 10/100 met haakje 16, 14/100 met haak 10
  • diverse nijlon lijnen 16/100, 22/100
  • een lichte spinmolen voorzien van 8/100 gevlochten lijn

Aas
Het aas is eenvoudig, voor Harders kun je prima brood gebruiken. Een dikke vlok aangeboden met een pennetje net onder het oppervlak is vaak een regelrechte killer. Voor de zeebrasems zijn rauwe kipreepjes ideaal, veel beter dan reepjes vis in ieder geval. In veel gevallen kun je bij je hotel wel een stukje kip meekrijgen.

Vorig jaar waren we te gast bij Hilton Dalaman in Sarigerme. Het 5 sterren hotel ligt aan de Dalaman rivier waar je uitstekend op harders kunt vissen. Vanaf het strand aan de andere kant van het hotel kun je mooi met kleine plugjes en stukjes kip vissen. De laatste dag kreeg ik van een kok gepelde garnalen. Gevist op een zijlijntje met een 3 grams loodje bleek dit een killer voor met name de wat grotere zeebrasems. Vooral op licht materiaal geven deze visjes mooie sport !

Naar Turkije, hengel mee dus!! klik hier voor Hilton Dalaman in Sarigerme

En als je een keer de kans krijgt om mee te gaan op een charterboot dan kan dit gebeuren

Of onderstaand filmpje uit Alanya is ook niet verkeerd