Skip to main content

Nieuws van de Belize River Lodge

Nieuwsupdate vanaf de Belize River Lodge. De start van het regenseizoen dit jaar was ongeveer drie maanden later dan gebruikelijk. Midden september was de rivier Belize nog groen en zeer traag stromend. Toen kwam de regen.
Die eerste zeer regenachtige dag was ook de eerste dag vissen voor twee gasten die hier voor het eerst waren. De gids had wijselijk gekozen om te vissen op de rivier als gevolg van de stormachtige en ongunstige omstandigheden op zee. Twaalf Tarpons tussen de 5 en 25 pond werden geland, niet slecht voor wat er vooraf uitzag als een zware dag.

 


De volgende vier dagen werden een 8 pond Permit, een 60 ponds en een 80 ponds Tarpon, een 15 ponds Cubera Snapper, een aantal bonefish, diverse barracuda's geland en vele worpen op een grote school Permit. Voordat de regen begon, vissen in de rivieren en Flats geproduceerd goede vangsten van Snook, variërend van 4 tot 15 kilo. Zeer goede aantallen Permit werden gevonden in kleine en grote scholen, maar leek buitengewoon terughoudend om veel goed geplaatste presentaties van krab en garnalen patronen te nemen. Bonefish werkten beter mee, velen werden gevangen, een aantal werden gelabeld, maar geen van de tag botten werden heroverd.

Nog steeds onverklaarbare was de afwezigheid van de scholen van de grote afstanden trekkende Tarpon die altijd zijn hier van begin februari tot en met juni en juli. Vissers die wilden richten Big Tarpon moest veel harder werken om de bewoner groten lokaliseren, maar doorzettingsvermogen meestal betaald met een paar drukken op de £ 80 grootte. Een visserij filmploeg was hier onlangs. De eerste twee dagen onder een regenachtige perioden maar drie dagen waren helder en zonnig. Zij vingen twee Permit, verschillende kleine Tarpon, Bones, Snappers en andere soorten. We kijken reikhalzend uit naar het komende tv-shows en zal na het bekijken van tijden op een later tijdstip.

Met betrekking tot vissers zijn beducht voor 10 dagen regen prognoses voor Belize, dan kunt u er rekening mee dat de regen, zelfs op korte termijn zware buien, de meeste waarschijnlijk geen negatieve invloed hebben op de visserij, tenzij de visser absoluut niet wil nat worden, zelfs met een regenjas. Vissen in regenachtig weer is niet echt een probleem, behalve voor de zichtbaarheid tijdens een zware regen, die is meestal van korte duur, maar zelden voor de duur van meer dan een half uur. Voorspellen "weer, zelfs met het internet, voor meer dan vier dagen out is zeer onzeker. Tenzij er momenteel specifieke weersystemen in de vooruitgang, kan tien dagen voorspellingen worden gebaseerd op 'gemiddeld' historische resultaten weer voor die tijd van het jaar op die locatie . Bijvoorbeeld, tijdens het droge seizoen in Belize, die eind januari tot en met mei, internationale 10 daagse weersverwachtingen voor Belize zal zeggen: 30% kans op regen.

Tijdens het regenseizoen in Belize, dat is juni tot januari, zal de internationale 10 dagen voorspellingen zeggen 80% kans op regen. De meeste Belize weersvoorspellingen zijn om de Belize Weather Bureau gelegen aan de Belize internationale luchthaven, op minder dan twee mijl van Belize River Lodge relevant. De Belize Weather Bureau geen voorspellingen te doen voor meer dan vier dagen uit, die het meest begrijpelijk.

Zoals te vissen in Belize, is een lichtgewicht regenjas altijd aanbevolen.
De regen in Belize is meestal warm en een welkome traktatie op warme dagen, behalve soms in december en januari als een koufront op ongeveer 65 graden is op doorreis. Klachten over de regen meestal voorafgaan aan de regen, maar zelden na een regen. Vissen is een outdoor activiteit, een ervaring in de natuur, regen is een prachtig deel van de natuur. In 30 jaar hebben we maar twee gasten uit te stellen een reis vanwege een naderende orkaan. Ervaren vissers hebben geleerd dat: "Het klimaat is wat je verwacht, het weer is wat je krijgt."