Skip to main content

Vissers op zon vakantie.

visseninspanje

Elke sportvisser krijgt vroeg of laat mee te maken, je gaat op zonvakantie en denkt ik wil toch wel vissen. Dit overkwam mij uiteindelijk ook toen ik met mijn vriendin lekker naar het zonovergoten Portugal ging. Ik had de luxe om te vissen op Castello de Bode en de Rio de Nabau. Hier moest ik toch vissen aangezien dit het grootste zoetwater reservoir van Europa is. Dus wat neem je mee als eerste hengels (reishengels) molens banksticks schepnet (reisnet) tacklebox spomp en voer.

mack2 sword travel rodPersoonlijk heb ik gekozen voor de Sword serie van Mack dit zijn 3 delige hengels met een 3 ponds curve hiernaast heb ze een ingeklapte lengte van 100cm wat toegestaan is om mee te nemen in het vliegtuig in een pvc buis van 110cm. (maximale lengte handbagage 110cm) Aangezien ik altijd met 2,75 ponds viste en parabolisch was ik in eerste instantie een beetje sceptisch.
Hiernaast nam ik van deze serie ook een reisnet mee wat qua prijskwaliteit verhouding zeer goed was.

Verslag van de eerste dagen vissen.

De eerste dag toen we van het vliegveld naar het huisje reden zag ik kort daarna het stuwmeer gigantisch dus stond al te poppelen om de stokken te water te laten.

Aangezien ik ook een beetje moe was van de reis besloot ik de volgende dag op zoek te gaan naar het meer. Na wat zoeken en vloeken want (nergens spraken ze Engels) hadden we het eindelijk gevonden en was
ik uiteraard uitgelaten. Eerst zoeken naar een mooi stukje en dan voeren met de spomp en na een korte periode hengels eruit en wachten maar. Ik ben hier dagelijks naar toe geweest voor voeren en heb hier 3 dagen gevist maar het mocht niet baten.

Diezelfde week ging ik naar de viswinkel voor voer en vroeg om tips, direct zei deze man als je geen boot met dieptemeter heb is het bijna niet te doen om daar vis te landen aangezien de vis op dit water continu in beweging is en geen vaste plek heeft.
Balen dus maar werd mij verteld probeer het op de rivier de Rio de Nabau.
Uiteraard met nieuwe moet op pad met de Sword na korte tijd de rivier gevonden hebben zag ik direct vis liggen aan de oppervlakte.
Dit waren meer barbelen dan karper maar dit kon de pret niet drukken.
Direct alles uit de auto en eerst met de korst erop kort daarna bam fish on het resultaat was een mooie sterke barbeel wat niet onderdoet aan de gemiddelde karper.

Toen merkte ik gelijk dat dit soort hengels toch wel een hele mooie actie op de top hadden en hiernaast ook zeer lekker de hanteren waren.

visseninspanje2

Later die week heb ik nog meerdere malen gevist op deze rivier en de ene na de andere prachtige barbeel melde zich bij mijn hair wat resulteerde op fikse fluiters.

Conclusie
Wanneer je op vakantie gaat neem hengels mee het kost niks extra, kleine moeite en je zou maar dat ongerepte water kunnen bevissen waar je altijd van gedroomd heb.