Skip to main content

Östern Sillen meer, perfecte Zweden visvakantie

Schitterende vislocatie in Zweden 

Beleef uw visvakantie in Zweden en kom vissen op de mooiste visstekken in west Zweden.
Deze vislocatie is gelegen aan het grote Östern Sillen meer in zuid-Varmland, vlakbij de grens van Dalsland en de gemeente Bengtsfors. Een rustige omgeving op een groot schiereiland nabij een natuurreservaat waar de natuur de overhand heeft en waar veel vismeren en rivieren zijn te vinden voor een aangename visvakantie in een prachtige omgeving.

Schitterende vislocatie in Zweden 

Hier in het heldere water met veel rietkragen, eilandjes en begroeide walkanten is het leefgebied van de forel, baars, zalm en vooral snoek, heel veel snoek. Dit is de ideale leefomgeving van deze roofvis; kalm doorstromend water rijk aan voedsel en prooivis.

Er is veel variatie doordat het meer Östern Sillen in verbinding staat met andere vismeren zoals Western Sillen. Lelang, Stora le en Laxsjon. Dit waterrijke gebied nabij het Dalslandkanaal en gemeente Bengtsfors staat bekend als een der beste snoekplekken van Zweden en menig visser heeft hier zijn eigen record verbeterd, snoeken met een maatje van 110 cm of meer zijn hier geen uitzondering.

Schitterende vislocatie in Zweden

De beste tijd om hier te vissen is van April t/m Juni en van September t/m November, ook in het vroege voorjaar en late najaar zijn hier dus uitstekende vismogelijkheden. Tijdens uw aanwezigheid in Algena wordt de visvergunning en waterkaart voor u geregeld en kunt u desgewenst ook beschikken over een visgids of motorboot om bijvoorbeeld te gaan trollen of een uitstapje te maken naar een ander vismeer.

Vlakbij de woning in Algena is een strandje, gasthaventje en trailerhelling aanwezig voor uw motorboot. Ook in de winter kunt u hier uw genieten van een prachtig winter landschap en uitstekend ijsvissen. De benodigde ijsboren en speciale ijsvis hengels zijn in de winter voor u beschikbaar bij de woning.

 Schitterende vislocatie in Zweden

Het dichtstbijzijnde dorpje met winkel, benzinepomp en restaurant is op ongeveer 5 km afstand van de woning. Er is een wegrestaurant op ca 10 minuten rijden, eventueel kan catering voor u geregeld worden. Algena is goed bereikbaar langs doorgaande wegen op ca. 2,5 uur rijden van de ferryhavens en vliegvelden van Gotenburg en Oslo.

Schitterende vislocatie in Zweden

U verblijft in een fraai gelegen vakantiewoning op een prachtige plek met schitterend uitzicht over het meer Östern Sillen en de wijde omgeving. De woning is gelegen op het hoogste deel van een heuvel op een grote kavel grond met eigen oprit en ruime parkeergelegenheid. De woning is zeer volledig ingericht, optimaal geïsoleerd en geschikt voor bewoning in elk seizoen van het jaar. meer informatie over prijzen en reserveringen op www.zweden-visvakantie.com

Schitterende vislocatie in Zweden