Skip to main content

Cailleaux les deux étangs
3.9/5 Waardering (23 beoordelingen)

2 meren van Cailleaux, samen 8 hectare op een uur rijden van Parijs, in het departement Eure et Loir.

 

Op een uur rijden van Parijs, in het departement Eure et Loir, liggen de 2 meren van Cailleaux. Het departement Eure et Loir ligt in centraal Frankrijk en maakt deel uit van de veel grotere provincie Centre.

De samen in totaal ruim 8 hectare grote en rechthoekige meren zijn beschikbaar gesteld voor de karpervisserij. Er is een aantal stekken gemaakt waar makkelijk met 2 vissers bij elkaar gevist kan worden. De stekken zijn ruim opgezet om het plaatsen van uw hengelspullen etc. te vergemakkelijken. De dieptes variëren van 0,5 tot ca 3 mtr.

Hoewel dit niet de mooiste meren van Frankrijk zijn wordt er vaak uitstekend gevangen. De meren worden op een natuurlijke wijze gevoed met door enkele bronnen en een riviertje. De bodem is over het algemeen redelijk schoon, met een aantal harde platen, en hier en daar een lelieveldje. De onderlinge afstand tussen de meren is ongeveer 500 mtr.

Het visbestand

Beide meren, Cailleaux, en Autels hebben een uitstekend bestand van zowel spiegel als schubkarper. De aanvullingen en uitzetting van karper en andere vissoorten zijn op een doordachte manier tot stand gekomen. De gemiddelde gewichten liggen tussen 18 en 33 pond. Uiteraard zwemmen er veel grotere karpers rond. Er is een zeer goed bestand aanwezig van (hoge) twintigers, dertigers en topvissen tot 49 pond.

Tarieven 2014

Per visser per week € 235,-
Niet visser per week € 35,-
Huur 6 persoons mobilhome: per week € 285,-
Minimaal 2 vissers per boeking.
Maximaal 1 niet-visser per visser is toegestaan.

 

Contact

Deel deze bestemming