Skip to main content

Vissen op CenterParcs de Huttenheugte
3.6/5 Waardering (97 beoordelingen)

Visvakantie op Centerparcs de Huttenheugte groot viswater met volop mogelijkheden voor de witvissers en karpervissers met karpers boven de 20 kilo.

karpervissen huttenheugte
Genieten van een schitterende zonsopgang op Huttenheugte

Een echte visvakantie op Centerparcs de Huttenheugte?, dat is mogelijk. Centerparcs de Huttenheugte heeft twee meren waarvan het grootste vismeer ruim 40 hectare is, De Huttenheugte is zeer geschikt voor vissers en een vakantie met het hele gezin omdat er voor jong en oud naast het vissen genoeg te beleven is. Op het het water zwemmen zeer grote karpers, regelmatig worden er vissen gevangen boven de 20 kg. 

PRIJZEN EN BESCHIKBAARHEID 

De visstand op de Huttenheugte

In de grote meren van De Huttenheugte zwemmen veel verschillende vissoorten. De meest belaagde vis op Huttenheugte is Brasem en Karper. Huttenheugte is zeker een paradijs voor de feedervissers. Onder andere witvis zoals voorn, brasem, karper en zeelt. Maar ook roofvissen, zoals de snoek en snoekbaars. We gingen ook zelf een kijkje nemen op Huttenheugte. De laptop ging mee samen met de karperstokken. 

De Huttenheugte investeert in constante kwaliteit van uw (vis)vakantie, o.a. werden er in 2011 vele kleine spiegekarpers uitgezet. Veel van deze spiegels zijn inmiddels ruim in de 20 pond, een behoorlijk aantal over de 30 pond en er zijn zelfs vissen boven de 20 kilo gevangen. Op een facebookfoto van augustus 2022 zagen we de unster uitslaan op ruim 24 kg. In 2017 werden er voor de witvissers maarliefst 2000 extra brasems uitgezet.

spiegelkarper huttenheugte benny
Onze Duitse buurman Benny Steinbeck met de eerste vis een mooie spiegel van rond de 13 kilo.

Ook heeft de Huttenheugte ervoor gezorgt dat er een consistente waterkwaliteit is waardoor de vissen goed groeien. Op de grote plas zijn enkele beluchters geplaatst die zorgen voor meer zuurstof tijdens de warme maanden. Daarnaast heeft Huttenheugte een goede bereikbaarheid van de beste visspots door aangelegde steigers. U kunt er zelfs een boot huren zodat u vanaf het water uit de boot kunt vissen. 


Een mooie Huttenheugte spiegel in de ochtendzon

Gebruik voorlood ivm plezierbootjes

Let op! Huttenheugte heeft een groot viswater maar de grote plas is op veel plekken eerst zeer ondiep en minder geschikt om te vissen met de vaste stok. Op veel plekken staat op 50 meter uit de kant nog geen meter water. Het gebruik van een waadpak is dan ook zeker aan te raden, bijvoorbeeld om een mooie voerstek aan te leggen op afstand (dat geldt ook voor de witvissers). Op de stekken waar wij zaten, de huisjes in zone 7 is het zonder uitzondering ondiep tot een eind uit de kant en kun je uitstekend waden.

Zeker bij mooi weer is het verstandig om voorlood te gebruiken en of uw toppen zo laag mogelijk te houden. Dit in verband met het grote aantal plezierbootjes die de gasten kunnen huren op Huttenheugte. De toeristen varen geregeld vlak langs de kant en niets is vervelender dan een elektromotor met jouw snoer erin vast.

De diepste plekken op het water liggen in de geul die tot maximaal 2,80 meter diep is. De rand van de geul is interessant voor karper en brasem maar ook voor de roofvis. Er zwemmen op Huttenheugte ook grote snoeken en snokebaarzen maar je moet er hard voor werken.

PRIJZEN EN BESCHIKBAARHEID 

 

centerparcs huttenheugte

Uw visvakantie begint al op internet. Want met uw gratis voorkeursligging kiest u de beste viscottage aan het water uit. Neem een kijkje op de kaart om uw ideale vis huisje te bepalen.

Bij een aantal huisjes kunt u vanuit uw achtertuin vissen.
Sander Kunst van Boezembaits boekte begin 2018 een midweekje Huttenheugte en combineerde een gezinsvakantie met karpervissen. Hij ving een aantal mooie karpers en legt in het filmpje uit hoe hij te werk ging.

Hoe kunt u uw visvakantie bij Centerparcs boeken?

 1.  Ga naar de website van de Huttenheugte
 2. Selecteer uw gewenste verblijf.
 3. Kies bij extra optie(s) voorkeursligging aan het meer.
 4. Selecteer vervolgens de beschikbare cottage op nummer. Kijk daarbij ook op de plattegrond voor een inschatting van uw stek op het meer.
 5. Vervolgens vult u de gegevens van de boeker in en gaat u over naar de betaling
 6. Boek via deze link uw visvakantie op Huttenheugte!

De visregels op Huttenheugte

 • Indien u op De Huttenheugte in een cottage verblijft, heeft u een vergunning nodig om te mogen vissen. Deze kunt u ophalen bij de fietsverhuur op het park.
 • Nachtvissen is toegestaan mits u geen overlast creëert voor de andere gasten
 • Gebruik van onthankingsmat is verplicht
 • Leefnetten en bewaarzakken zijn verboden
 • Maximaal vissen met 2 hengels per persoon
 • U dient recht voor uw plek te vissen zodat ook uw buren normaal kunnen vissen
 • Voeren is toegestaan maar met mate
 • Mais en overige zaden zijn toegestaan mits eerst geweekt en gekookt
 • Voerboot is niet toegestaan 
 • Markers plaatsen is niet toegestaan
 • Een boot om lijnen uit te varen is niet toegestaan.
 • Bij gebruik van elektronische beetmelders dient het volume laag gezet te worden. 
 • Het is niet toegestaan om s'nachts met een tent te  overnachten.
 • Bij het winkeltje op Huttenheugte is het regelement te krijgen inclusief een dieptekaart van het grote meer.

Deel deze bestemming