Skip to main content

Bungalowpark Listersee
3.5/5 Waardering (98 beoordelingen)

De Listersee is een van de oudste stuwmeren in het Sauerland. De dam werd gebouwd in 1912. Het meer heeft uitstekende Vismogelijkheden.

Bungalowpark Listersee bevindt zich in Meinerzhagen, een klein dorpje in het bosrijke Sauerland. Deze bosrijke streek wordt gekenmerkt door veel stuwmeren en rivieren. Het vakantiepark ligt direct aan de oever van de Listerstausee.

Dit is een prachtig stuwmeer in het zuiderlijke deel van het bosrijke natuurpark Eggegebirge. Dit stuwmeer is uitermate geschikt voor het beoefenen van diverse watersporten. U kunt hier vissen, een zeilboot huren en zeilles volgen, en er is een duikschool.

Alle huizen zijn privé eigendom, de inrichting verschilt daardoor onderling. Bungalowpark Listersee ligt net buiten het dorpje midden in de natuur, op korte afstand van het stuwmeer.

Vissen in de Listersee

De Listersee is een van de oudste stuwmeren in het Sauerland. De dam werd gebouwd in 1912. Het meer wordt gebruikt voor de drinkwatervoorziening en wordt aangeduid als een meer.
Oppervlakte: 79 hectare, ongeveer 4,5 km lengte, de waterdiepte van 33m, breedte tot 400 meter. Sinds het stouwen van Biggetalsperre is een tak van de Listersee de Biggesee. De dam ligt aan beide zijden in het water.

Vissen:

Soorten vis: paling, snoek, voorn, karper, forel, snoek, baars, zeelt dag,
2-daagse, wekelijkse en jaarlijkse visvergunningen voor de Listersee kun je kopen bij

Camping Gut Kalberschnacke 57489 Drolshagen Tel: 02763 6171 of 7501, e- mail: gut@kalberschnacke.de

Deel deze bestemming