Skip to main content

Little Carpvalley
3.7/5 Waardering (224 beoordelingen)

Little Carpvalley ligt net onder Hilvarenbeek is het kleine broertje Carpvalley

Eigenaar Ad Brak heeft opnieuw een karperwater weten te ontwikkelen. Little Carpvalley ligt net onder Hilvarenbeek is het behoorlijk kleinere broertje van het grotere Carpvalley

Little Carpvalley is een water van ongeveer 0,8 ha. De plas is een voormalige leemafgraving en alle stekken zijn werpend te bereiken. Het water heeft aan de rechterzijde een eilandje en aan de linkerzijde een groot lelieveld. Aan de overkant van het water loopt een provinciale weg, daar is een beplante aardewal. De dieptes van Little Carpvalley variëren rond de 1,5 meter.  

Houten Chalet

Op Little Carpvalley heeft u de beschikking over een houten chalet met veranda en terras inclusief tafels en stoelen en BBQ.

  • met usb stroom aansluiting middels zonnepanelen
  • geen water
  • apart toilet.
  • Vuilnis mag in de daarvoor bestemde vuilcontainer in afgesloten vuilnis zakken.

Little Carpvalley de stek

Direct voor het chalet bevind zich een fraai aangelegde stek, trapsgewijs aflopend richting een steiger. U kunt hier twee rodpods plaatsen en hierbij is een gratis roeiboot beschikbaar.

Aan de linkerzijde bevind zich een groot leliveld waar de karpers graag in schuilen, een zeer goede stek. De rechterzijde heeft een carpy eilandje met daarachter een safety zone waar tevens veel karpers huizen. Beide stekken zijn interessant om te bevissen.

Bestand Carpvalley

Op Little Carpvalley zwemmen zo’n 100 karpers waaronder een mooi gedeelte grote Franse spiegels die bij uitzetting in het najaar van 2020 al tussen de 12-15 wogen. Verder zwemmen er zo’n 50 speciaal geselecteerde beschubde spiegels en schubs van het snelgroeiende Tsjechische ras.

Als extra toevoeging zijn er nog een 15 tal grote Duitse schubs uitgezet. Sommige van deze vissen zitten al ruim over de 30 pond! Als bijvangst kunt u steur en giebel verwachten. De giebels zijn elektrisch afgevist en er zijn er honderden verwijderd en tot op heden ook niet meer gevangen. Al enige tijd worden onze karpers flink gevoerd met de Carp Pro plus pellets van Mark Breedveld.

Deel deze bestemming